MOGELIJKHEDEN

Elke scan is uniek. De mogelijkheden legio. Een offerte wordt op maat gemaakt.

Prijzen Vanaf € 295,- Exclusief Btw

OFFERTE

Matterport 3D Scan

De Matterport Camera komt uit Amerika en werd daar voornamelijk gebruikt in de vastgoed branche. Elk gebouw met 4 muren en zelfs de ruimte daarom heen is geschikt om te scannen.

De scan kan worden aangevuld met zogenaamde Mattertags. Deze ‘bolletjes’ worden geplaatst in de scan en kunnen worden gevuld met informatie zoals tekst, een link naar een website, een (detail) foto van het product of zelf een video waarbij het product gepresenteerd kan worden of zelfs drone beelden van de buitenkant van de locatie.

Bestelinformatie, de contactgegevens van je accountmanager, een videoreportage van feest wat op je locatie heeft plaatsgevonden? Alles kan een plek krijgen op de juiste plaats in de scan. Jij bepaalt.

Wilt je de scan verder personaliseren dan komt jouw logo bij het openen van de scan in beeld.

services-tabs-139154408

Matterport Op Funda

Sinds medio 2020 is het mogelijk om de Matterport Scan te plaatsen op Funda. Dit is een mooie toevoeging aan de presentatie van een woning op het internet.

Er was natuurlijk al een mogelijkheid van een 360 graden tour, maar de beleving van een Matterport Scan gaat vele malen verder. Daarnaast is het mogelijk om items van de Lijst Van Zaken aan te geven in de scan.

Wil een kijker nogmaals komen, maar is daar door omstandigheden geen tijd voor, dan kan hij vanaf zijn eigen bank nogmaals door de woning lopen. En zelfs voor het opmeten van ramen kan de scan uitkomst brengen. Met het ingebouwde meetinstrument en een maximale afwijking van 1% is het opmeten van de verschillende ruimtes en ramen een fluitje van een cent.

Matterpack

Matterport levert de Matterpak™. Hierin zit een OBJ-bestand, veel colorplans in jpeg en een MTL-bestand. Deze worden gebruikt voor 3D-rendering. In de Autodesk Viewer kan de Matterpak™ geladen worden en een 3D-model gecreëerd dat gedeeld kan worden met derden.

Daarnaast zit er in de Matterpak™ een .xyz-bestand. Dit is de pointcloud.

services-tabs-139154408

Een 3D model van het pand waar je als architect een nieuw ontwerp voor gaat maken. Niet elke keer weer terug moeten gaan naar de locatie, alles handmatig in kaart moet brengen en tientallen foto’s moeten maken om een overzicht te krijgen. De Matterport 3D Scan kan u veel werk uit handen nemen.

Verzekering

Laat uw waardevolle spullen vastleggen zodat er bij incidenten altijd een ijkmoment is waar naar terug kan worden gekeken. Denk aan uw woning waar u een jaarlijkse scan van uw inventaris laat maken. Maar ook een loods waar uw caravan gestald staat.

services-tabs-139154408

Nul Meting

Een Matterport scan is een mooie digitale oplossing om je woning of bedrijfspand in de huidige staat vast te leggen. Aan het eind van de verhuurperiode is voor beide partijen direct duidelijk hoe de woning of pand opgeleverd moet worden.

Nieuwbouw

Een bouwplaats bezoeken is lastig vanwege veiligheidsregels. Voor een woningcorporatie hebben we meerdere appartementen gescand zodat ze alvast konden beginnen met de verhuur en de toekomstige huurder kon de woning alvast ‘bezoeken’ en opmeten. De Matterport scan geeft mogelijkheid om alles op te meten, denk daar bijvoorbeeld aan de kozijnen zodat gordijnen alvast besteld kunnen worden.